DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 137/01.03.2016, Curtea de Apel Tîrgu Mureș a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul TESLOVAN PETRIȘOR, primar al comunei Lunca Bradului, județul Mureș, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate săvârșite în formă continuată.
Condamnă pe inculpații BALMOȘ IOAN și MÎNDRU PETRU la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 10 luni și interzicerea, pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice și fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele săvârșite în formă continuată.
Obligă în solidar inculpații Teslovan Petrișor și Balmoș Ioan la plata către partea civilă comuna Lunca Bradului a sumei de 172.361,86 lei reprezentând prejudiciul cauzat.
Obligă în solidar inculpații Teslovan Petrișor și Mîndru Petru la plata către partea civilă comuna Lunca Bradului a sumei de 221.769,09 lei reprezentând prejudiciul cauzat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 31 iulie 2012, vezi comunicat nr. 623/VIII/3 din 14 august 2012.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 august 2012