DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 87 din 26.01.2016, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpatul SONEA IOAN SERGIU, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, fals privind identitatea și complicitate la săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată.

2. Condamnă pe inculpata IVAN DANIELA, la o pedeapsă de un an și 2 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată și fals privind identitatea.

În cazul celor doi inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Ivan Daniela va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, la Mânăstirea Sfintei Cruci Oradea.

Confiscă de la inculpata Ivan Daniela suma de 6.650 de euro, iar de la inculpatul Sonea Ioan Sergiu suma de 3.500 de euro.

Confiscă de la inculpata Ivan Daniela următoarele bunuri: imprimante fotografice, scannere, computere, aparate de laminat, ștampile.

Dispune anularea pașapoartelor și cărților de identitate false.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție la data de 15 iunie 2015, vezi comunicat 1216/VIII/3 din 06 iulie 2015.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 iulie 2015