DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 459/14.12.2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul MITRACHE ION BOGDAN, avocat în cadrul Baroului Vâlcea, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția și de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.
În cazul acestui inculpat, la stabilirea pedepsei, instanța a ținut cont de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Condamnă pe inculpatul CĂLIN IONEL, la o pedeapsă de 3 ani și 10 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență în formă continuată și șantaj.
Condamnă pe inculpata CĂLIN ALINA ȘTEFANIA, la o pedeapsă de 3 ani și 8 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență în formă continuată și complicitate la șantaj.
Confiscă de la inculpatul Mitrache Ion Bogdan contravaloarea, în echivalent în lei, a sumei de 19.500 euro.
Confiscă de la inculpatul Călin Ionel contravaloarea în echivalent în lei a sumei de 9.500 euro.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 21 octombrie 2014, vezi comunicat nr. 1502/VIII/3 din 23 octombrie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 23 octombrie 2014