DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 22 decembrie 2015
Nr. 2022/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților

AL-JENABI ALI-EDUARD și DOGAR NICOLAE FLORIN, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În data de 10 decembrie 2015, inculpatul Al - Jenabi Ali - Eduard, cu sprijinul inculpatului Dogar Nicolae Florin, a oferit cu titlu de mită, un autoturism marca BMW X6, unui agent de poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Autovehicul urma să-i fie remis agentului de poliție pentru ca acesta să nu întocmească un proces verbal de constatare a infracțiunilor flagrante săvârșite de inculpatul Al - Jenabi Ali-Eduard și pentru a nu trimite probele de sânge recoltate de la acesta din urmă, la spital.

Anterior, inculpatul Al - Jenabi Ali – Eduard a fost depistat în trafic în timp ce conducea autoturismul respectiv fără a avea permis de conducere și având o concentrație de 0,65mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra autoturismul marca BMW X6, ce aparține inculpatului Dogar Nicolae Florin, în vederea confiscării.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorie dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 08 iunie 2016