DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1497 din 06.11.2015, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpatul MANOLACHI DAN EMIL, ofițer de poliție judiciară în cadrul D.N.A., la data faptelor, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât pe timpul cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității și favorizarea făptuitorului.

2. Condamnă pe inculpații FLOREA SORIN, comisar general al Gărzii Financiare, FRONEA CIPRIAN MIHAIL, comisar șef al Gărzii Financiare Secția Constanța și TOMESCU EDUARD CRISTIAN, comisar în cadrul Gărzii Financiare – Comisariatul General, la data faptei, la câte o pedeapsă de un an închisoare cu amânarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului.

Obligă pe toți inculpații la plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă de 25.500 lei fiecare.

Dispune confiscarea de la inculpatul Manolachi Dan Emil a sumei de 250 lei, consemnată la bancă la dispoziția D.N.A.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 26 mai 2014, vezi comunicat 674/VIII/3 din 28 mai 2014.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 28 mai 2014