increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


În cursul lunii iunie 2015, în dosare de corupție instrumentate de DNA, au rămas definitive un număr total de 38 de hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 141 de inculpați, dintre care: 6 procurori (un fost consilier CSM), 1 judecător, 2 ofiţeri de poliţie, un preşedinte Cameră de Comerţ, 60 persoane Vama Moraviţa, 5 cadre didactice (examen Bacalaureat), un director societate naţională, un preşedinte S.I.F., ş.a.
Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 141 de inculpaţi sunt cuprinse între 8 ani închisoare şi 18.000 lei amendă penală.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.