DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 629 din 18.06.2015, Curtea de Apel Alba a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul HĂMBĂȘAN IOAN, la data faptelor președinte al SCM ATCOM - Societate Cooperatistă Meșteșugărească și președinte al clubului de fotbal C.S.U Voința Sibiu, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, din care una în formă continuată.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Hămbășan Ioan va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile la Primăria Sibiu și Complexul Național Muzeal Astra.
Confiscă de la inculpat suma de 71.239 lei, din care 71.229,2 lei consemnată, într-un cont al unei unități bancare, la dispoziția Tribunalului Hunedoara.


DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data de 23 septembrie 2014, vezi comunicat nr. 1340/VIII/3 din 26 septembrie 2014.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 26 septembrie 2014