DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 615 din 21.04.2015, Tribunalul Sălaj a admis acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj cu inculpații și a hotărât următoarele:

1.Condamnă pe inculpata CIUPE ADELA DIANA, angajat al S.C. CONSINIT S.R.L., la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și șase luni și interzicerea, pe o perioadă de un an după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- obținere pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată,
- înșelăciune, în formă continuată și
- uz de fals.

2.Condamnă pe inculpatul PINTE BOGDAN, administrator de fapt al S.C. CONSINIT S.R.L., la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de un an și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
-complicitate la obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene și
-complicitate la înșelăciune.

3.Condamnă pe inculpata ILIEȘ ANCUȚA MARIA, gestionar la S.C. MULTICOM S.R.L., la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de un an și 3 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
-tentativă de obținere pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene,
-tentativă de înșelăciune și
-uz de fals, în formă continuată.

4.Condamnă pe inculpata S.C. ANCU FINCA S.R.L. la pedeapsa de 3.400 lei amendă și la pedeapsa complementară constând în interzicerea pe o perioadă de 2 ani de a participa la procedurile de achiziții publice, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
-tentativă de obținere pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene,
-tentativă de înșelăciune și
-uz de fals, în formă continuată.

5.Condamnă pe inculpata S.C. GRAMI FINCA S.R.L. la pedeapsa de 10.233,33 lei amendă și la pedeapsa complementară constând în interzicerea pe o perioadă de 3 ani de a participa la procedurile de achiziții publice, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
-obținere pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată,
-înșelăciune, în formă continuată și
-uz de fals.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Ciupe Adela Diana, Pinte Bogdan și Ilieș Ancuța Maria vor presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Bibliotecii Județene “Ioniță Scipione Bădescu” Zalău sau al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sălaj.
Dispune desființarea înscrisurilor false, folosite la săvârșirea infracțiunilor.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost trimise în instanță de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj la data de 06 februarie 2015, vezi comunicat 674/VIII/3, din 06 aprilie 2015.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 aprilie 2015