DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 66 din 06.05.2015, Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul MĂRGĂRIT GEORGE, procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Buzău, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, în formă calificată și delapidare.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolul privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime”.
Dispune restabilirea situației anterioare prin obligarea inculpatului de a consemna la o unitate bancară, pe numele părților civile la dispoziția Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a următoarelor sume de bani: - 336.236 lei; 2.380 euro; 121 USD și 30 lire sterline ridicate de la partea civilă S. A. R.; - 636 lei și 260 euro ridicate de la partea civilă N. I.S. ; - 2.900 lei ridicate de la partea civilă D.F.; - 14.283 lei ridicate de la partea civilă SC R. Co SRL București prin reprezentant legal,; - 900 lei ridicate de la partea civilă M.P.; -7.616 lei ridicate de la partea civilă C. S.; - 2165 lei ridicate de la partea civilă M.Ș. ; - 723 lei ridicate de la partea civilă M. G.; - 3850 lei ridicate de la partea civilă O. C.; - 4150 euro și 2080 lei ridicate de la partea civilă SC M. I. SRL prin reprezentant legal; - 2100 lei ridicate de la partea civilă G.C..; - 6000 lei și 200 euro ridicate de la partea civilă Ț. I. R. ; - 3000 lei ridicate de la partea civilă D.F. M; - 150 euro și 414 lei ridicate de la partea civilă T. F. ; - 1.410 lei ridicate de la partea civilă D. A.;
Obligă inculpatul de a consemna la o unitate bancară, pe numele părții civile U.V. la dispoziția Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a contravalorii bijuteriilor din metal de culoare galbenă, la valoarea de la momentul ridicării acestor bunuri.
Obligă inculpatul la plata către partea civilă S. A. R. la plata sumei de 7853 lei din care suma de 2583 lei reprezentând contravaloarea biletelor de avion și 5000 lei reprezentând onorariul apărătorului ales.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data de 22 decembrie 2013, vezi comunicat nr. 1221/VIII/3 din 23 decembrie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 23 decembrie 2013