DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 90 din 12.03.2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata MOLDOVAN ADRIANA VETURIA, fost prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud, la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea, pe perioada executării pedepsei a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: trafic de influență (2 infracțiuni) și instigare la fals intelectual.
Condamnă pe inculpatul RUS PETRU, fost judecător la Judecătoria Năsăud, la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.
Condamnă pe inculpații RUȘTI VASILE și SCURTU IOAN, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Confiscă de la inculpata Moldovan Adriana Veturia suma de 32.000 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 6 aprilie 2010, vezi comunicat nr. 123/VIII/3 din 16 aprilie 2010.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 16 aprilie 2010