Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


În cursul lunii octombrie 2014, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au rămas definitive un număr total de 31 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 66 de inculpați, la pedepse cuprinse cuprinse între 8 ani şi amendă 20.000 lei.
Între persoanele condamnate se află: doi procurori, trei avocaţi, un vicepreşedinte partid, patru ofiţeri poliţie (între care un adjunct șef IPJ), un comandant şcoală subofiţeri pompieri, doi agenţi poliţie, trei comisari Garda Financiară, doi primari, un vice-primar, doi directori C.F.R., un director A.P.I.A., doi directori direcţie silvică.
Detalii cu privire la toate condamnările şi conţinutul acestora se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”. Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.