increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 21 august 2014
Nr. 1216/VIII/3

COMUNICAT


În completarea comunicatului nr. 1120 din data de 27 iulie 2014, referitor la ȘELARU VASILE, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus extinderea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale pentru infracțiunea de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, față de ȘELARU VASILE, procuror (suspendat) în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.
Acesta este cercetat în stare de arest preventiv pentru trei infracțiuni de trafic de influență.
Noua infracțiune reținută în sarcina persoanei menționate se justifică prin aceea că, la data de 18 august 2014, cu ocazia inventarierii bunurilor personale deținute în biroul de lucru de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, în fișetul inculpatului Șelaru Vasile au fost identificate 65 cartușe cu glonț, deținute fără drept.

Persoanei sus menționate i s-a adus la cunoștință calitatea de inculpat raportată la noile acuzații, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE