DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 76 din 30.06.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpații PREDUȚ SIMONA-CRISTINA și PREDUȚ MARIUS-MARINEL, la o pedeapsă de 1 an si 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani si 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale și introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători.
În cazul acestor inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prev. art. 3201 C.p.p. „(...) Instanța va pronunța condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, și de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii (...)”.
Dispune desființarea parțiala a Listei electorale suplimentară aferentă Secției de Votare nr. 105 – PIATRA OLT, județul Olt, după cum urmează: - Lista electorala suplimentara, pagina 2, poziția 46, unde sunt menționate datele de identificare privind pe C. L. R.; - Lista electorala suplimentara – urna mobila , pagina 1, poziția 13, unde sunt menționate datele de identificare privind pe D. G.; - Lista electorala suplimentara – urna mobila, pagina 2, poziția 29, unde sunt menționate datele de identificare privind pe P. E.; - Lista electorala suplimentara, pagina 1, poziția 16, unde sunt menționate datele de identificare privind pe P. D.; - Lista electorala suplimentara, pagina 1, poziția 17, unde sunt menționate datele de identificare privind pe P. G.; - Lista electorala suplimentara, pagina 1, poziția 1, unde sunt menționate datele de identificare privind pe R. A. F.; - Lista electorala suplimentara, pagina 1, poziția 25, unde sunt menționate datele de identificare privind pe D. M.; - Lista electorala suplimentară, pagina 1, poziția 24, unde sunt menționate datele de identificare privind pe D. D.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 27 septembrie 2013, vezi comunicatul nr. 843/VIII/3 din 07 octombrie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.