DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 103/21.05.2014, Tribunalul Sibiu admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Înaltă Curte de Casație și Justiție – DNA cu inculpații JOANTĂ SORIN și STANCĂ TOMA-ȘTEFAN și în consecință:
Condamnă pe inculpatul JOANTĂ SORIN, fost inspector școlar și președinte al Comisiei de bacalaureat din Centrul zonal de evaluare Sibiu, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: abuz în serviciu și participație improprie la comiterea infracțiunii de fals intelectual, ambele în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul STANCĂ TOMA-ȘTEFAN la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.
Dispune anularea diplomelor de bacalaureat întocmite în fals.

DEFINITIVĂ

Față de inculpați a fost începută urmărirea penală la data de 04 iulie 2013, vezi comunicatul nr. 976/VIII/3 din 08 iulie 2014, aceștia încheind ulterior un acord de recunoaștere a vinovăției.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 iulie 2014