DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 57 din 16.04.2013, Curtea de Apel Constanţa a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul ALEXANDRESCU ION ADRIAN, fost preot paroh al Parohiei Chitila I, judeţul Ilfov, la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de influenţă în formă continuată.
Menţine măsura obligării inculpatului Alexandrescu Ion Adrian de a nu părăsi ţara.
Condamnă pe inculpatul CIOCOIU VICTOR, administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 1 an închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prev. art.320/1 C.p.p, privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei, în sesnul reducerii limitelor de pedeapsă prevăzute de lege

Condamnă pe inculpata MURAFA VASILII, fost preot în cadrul unei parohii din municipiul Bucureşti, la o pedeapsă de 5 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 5 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului, în formă continuată.
Condamnă pe inculpata PREDA NICOLAI, administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 2 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 2 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului.

Confiscă de la inculpatul Alexandrescu Ion Adrian suma de 51.398 lei, şi de la inculpatul Ciocoiu Victor suma de 64.282 lei.
Obligă pe inculpatul Alexandrescu Ion Adrian să plătească statului suma de 2700 lei, pe inculpatul Ciocoiu Victor să plătească statului suma de 2600 lei, pe inculpatul Preda Neculai să plătească statului suma de 1400 lei şi pe inculpatul Murafa Vasilii să plătească statului suma de 1100 lei, reprezentând cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 08 august 2011, vezi comunicat nr. 521/VIII/3 din 12 august 2011.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 12 august 2011