increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 347 din 30.01.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul DIACONESCU MARIUS – BOGDAN, fost judecător la Tribunalul Dolj, la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare cu interzicerea, atât pe perioada detenției, cât și pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Condamnă pe inculpatul ANGHEL LAURENȚIU - TRAIAN, fost judecător la Tribunalul Dolj, la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare cu interzicerea, atât pe perioada detenției, cât și pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: trafic de influență și complicitate la infracțiunea de luare de mită.
Condamnă pe inculpații MILITARU ION, fost avocat în cadrul Baroului Olt și CIUCĂ OCTAVIAN – TIBERIUS, fost avocat în cadrul Baroului Dolj, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni și respectiv 2 ani închisoare, cu interzicerea, atât pe perioada detenției, cât și pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Dispune confiscarea de la inculpatul Militaru Ion a sumei de 6.000 euro și de la inculpatul Diaconescu Marius Bogdan a sumei de 15.000 euro, în favoarea statului.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimise în judecată de către DNA la data de 28 iunie 2010, vezi comunicat nr. 251/VIII/3 din 29 iunie 2010.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICEText neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 29 iunie 2010