increase font sizedecrease font size | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
25 septembrie 2013
Nr. 823/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de BOU EZZEDDINE MAHER, cetăţean libanez, administrator de fapt al SC QUICKLITE DISTRIBUTION SRL, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de evaziune fiscală în formă continuată.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În perioada 1 iulie 2008 – 31 decembrie 2009, în calitate de administrator de fapt al SC QUICKLITE DISTRIBUTION SRL, inculpatul Bou Ezzeddine Maher s-a sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prin omisiunea evidenţierii în actele contabile a activităţilor economice efectuate şi a veniturilor realizate şi prin evidenţierea unor cheltuieli fictive, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de 14.460.958 lei, constând în TVA şi impozit pe profit.

La data de 24 septembrie 2013, procurorii au dispus reţinerea inculpatului BOU EZZEDDINE MAHER pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Actele de urmărire penală au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. - Direcţia de Investigare a Fraudelor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE