DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
08 aprilie 2013
Nr. 313/VIII/3

DREPT LA REPLICĂ


Către,
ANTENA 3
În atenţia realizatorilor/producătorilor emisiunii „Exces de putere”

Cu referire la afirmaţiile făcute in cadrul emisiunii „Exces de putere” din data de 6 aprilie 2013, de avocata Ingrid Alexandrescu, Biroul de Informare şi relaţii Publice este abilitat să transmită punctul de vedere al domnului Nistor Călin, procuror sef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie:
Cu referire la presupusa favorizare a unui presupus interlop căruia clienţii avocatei Ingrid Alexandrescu ar fi fost obligaţi de Poliţia din judeţul Argeş să îi repare maşina, domnul procuror Nistor Călin respinge categoric orice fel de implicare a domniei sale în cazul respectiv, subliniind că de altfel nu cunoaşte pe niciuna dintre persoanele menţionate în acel context, cu excepţia lui Dumitru Nicolae, fostul şef al IPJ Argeş. Domnul procuror Nistor Călin nu a lucrat niciodată la un dosar având ca obiect posibile acte de corupţie incidente cazului evocat in emisiune, prin urmare nu avea cum să dispună asupra unor eventuale măsuri procesuale care ar viza persoanele menţionate de doamna avocat Ingrid Alexandrescu. Având în vedere toate acestea, rezultă că alegațiile avocatei nu au nici un corespondent în realitate.

Cu referire la o adresă înaintată Curţii de Apel Ploieşti, prin care se clarifică anumite aspecte privind unul dintre mijloacele de probă conţinut într-un dosar penal al Serviciului teritorial Piteşti, trimis spre judecare, domnul procuror Nistor Călin precizează că respectiva adresă a fost redactată de procurorul de caz pe baza unor explicaţii oferite de instituţia specializată care a efectuat interceptarea comunicaţiei.
Cu privire la celelalte afirmaţii reluate de avocata Ingrid Alexandrescu în emisiunea din 6 aprilie 2013 și care fuseseră deja vehiculate in spațiul public , DNA a emis deja un punct de vedere în data de 10 martie 2013, prin comunicatul nr. 197/VIII/3, afişat pe site la www.pna.ro

Realizatoarea emisiunii, doamna Oana Stancu, fără a solicita un punct de vedere anterior transmiterii emisiunii şi fără a face vreo referire la comunicatul menţionat, a susţinut fără rezerve toate aserţiunile nereale şi denigratoare făcute de doamna avocat Ingrid Alexandrescu .
De altfel, realizatoarea emisiunii Oana Stancu a evitat să intervină şi în momentele în care, unul dintre invitaţi a făcut anumite remarci la adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a procurorilor DNA, folosind calificative care exced limitele rezonabile ale discursului public.

În conformitate cu art. 56 şi 57 din Decizia nr. 220 din 24 februarie 2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual emisă de Consiliul Naţional al Audiovizualului, vă solicităm sa transmiteţi acest drept la replică şi să înştiinţaţi DNA cu privire la data şi ora transmiterii acestuia, la adresa anticorupţie@pna.ro.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE