DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
14 martie 2013
Nr. 207/VIII/3

DREPT LA REPLICĂ


Cu referire la articolele:

Noul șef al DNA și-a croit drum spre Băsescu, sărind peste Morar”, publicat de JURNALUL NAȚIONAL în 14.03.2013, „Șeful DNA, Călin Nistor, i-a scris președintelui Băsescu”, publicat de GHERILA URBANĂ în data de 12.03.2013 și „JUSTITIA POLITICA – In septembrie 2007, procurorul Calin Nistor, uns recent sef interimar la DNA, si-a croit drum spre Basescu, sarind peste Daniel Morar. Nistor a cerut incuviintare de la Basescu sa-l cerceteze pe ex-ministrul Paul Pacuraru, iar «Zeus» a aprobat. Coplesit de emotii, Nistor i s-a adresat presedintelui cu «Am onoarea». Pe site-ul DNA, Morar a aparut, in fals, ca expeditor al cererii catre Basescu. Deznodamantul: Pacuraru a fost achitat (Document)”, publicat de LUMEA JUSTIŢIEI în data de 12.03.2013,

Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următorul drept la replică:

Domnul procuror șef Nistor Călin nu a dispus începerea urmăririi penale, nu a efectuat acte de urmărire penală și nu a dispus trimiterea în judecată a cauzei penale referitoare la fostul ministru al muncii Nicolae Paul Anton Păcuraru. Acest dosar a fost instrumentat și trimis în judecată de către un alt procuror din cadrul DNA, care a preluat această cauză de la procurorul Nistor Călin înainte de începerea urmăririi penale.
Filele prezentate în facsimil de către cele trei publicații fac parte din documente diferite, respectiv: ultima filă din referatul întocmit de domnul Nistor Călin, prin care a propus sesizarea Președintelui României pentru ca acesta să ceară urmărirea penală față de Nicolae Paul Anton Păcuraru și prima filă din adresa prin care procurorul șef al DNA Daniel Morar a sesizat Președintele României în scopul menționat mai sus (detalii în comunicatul nr. 233/VIII/3 din 24.09.2007 afișat pe www.pna.ro).
Așadar, afirmația conform căreia domnul Nistor Călin s-a substituit atribuțiilor procurorului șef al DNA și a sesizat direct Președintele României este complet eronată.

Pentru corecta informare a opiniei publice, Direcția Națională Anticorupție solicită celor trei publicații publicarea acestui drept la replică.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE