DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.207 din 14 iunie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului MANDII NICUŞOR, administrator la S.C. HAGI COMEXIM S.R.L. şi S.C. EUROMETAL COMIMPEX S.R.L., la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea a două infracţiuni de evaziune fiscală.

Instanţa a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 5 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Obligă inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. BRONX GROUP INTERNATIONAL S.R.L. (fostă S.C. HAGI COMEXIM S.R.L.) la plata către partea civilă A.N.A.F. a sumei de 9.549.402 lei la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii calculate până la data plăţii efective.
Obligă pe inculpatul MANDII NICUŞOR în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. ASIA EUROPA FINANCIAL RO TRADING S.R.L. (fosta S.C. EUROMETAL COMIMPEX S.R.L.) la plata către partea civilă A.N.A.F. a sumei de 2.920.060,64 lei la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii calculate pana la data plaţii efective.
Obligă pe inculpat în solidar cu cele două părţi responsabile civilmente la plata sumei de 12.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în fond, către stat.
Obligă inculpatul la 1.200 lei cheltuieli judiciare către stat în recurs.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti la data de la data de 27 iunie 2008 (comunicatul nr. 177/VIII/3 din data de 4 iulie 2008).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 iulie 2008