DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1944 din 7 iunie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut decizia Curții de Apel București care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului S.I., comisar șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor [...], la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Instanța a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei, cât și timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Condamnarea inculpatului MUȘAT ALEXANDRU la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru complicitate la infracțiunea de luare de mită.
Instanța a interzis inculpatului, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Ia act că inculpatul S.I. a restituit martorului denunțător suma de 10.000 euro.
Ia act că inculpatul S.I. a consemnat pe seama și la dispoziția D.N.A. suma de 500 euro.
Obligă inculpatul S.I. la plata sumei de 26.000 lei, iar inculpatul Mușat Alexandru la plata sumei de 20.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la data de la data de 4 noiembrie 2011 (comunicatul nr. 689/VIII/3 din data de 4 noiembrie 2011).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.