DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
22 mai 2012
Nr. 339/VIII/3
Către,
SCANDAL DE GORJ
Redactor șef Dara Pumneanu
În atenția:
Neli Matei
Mircea Andrei

DREPT LA REPLICĂ

Articolul intitulat „Procurorul anticorupție Bertha, între Dumnezeu și greșelile din carieră” apărut sub semnătura jurnaliștilor Neli Matei și Mircea Andrei conține afirmații inexacte referitoare la activitatea domnului procuror Cristian Adrian Bertha delegat în funcția de procuror șef al Biroului Teritorial Târgu Jiu al DNA.

Pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră, Biroul de informare și relații publice vă transmite următoarele precizări:

Dosarul penal referitor la numiții Nănescu Cosmin și Nebunu Florin Marius nu a fost instrumentat de domnul Cristian Adrian Bertha ci de un alt procuror care în prezent nu își mai desfășoară activitatea în cadrul DNA.

În cauza penală privind pe inculpații Bucloiu Constantin ș.a. referitoare la prejudicierea mai multor firme de leasing cu suma de 1.773.764 euro fără T.V.A. (detalii în comunicatul nr. 35/VIII/3 din 1 februarie 2011, afișat pe site-ul www.pna.ro), patru dintre inculpați au fost condamnați la pedepse cuprinse între 7 și 12 ani închisoare în regim de detenție, singurul inculpat achitat fiind Pătruț Ion. Această sentință nu este definitivă, fiind pe rolul Curții de Apel Craiova în apel. De asemenea, facem precizarea că procurorul Cristian Adrian Bertha, cel care a instrumentat acest dosar, nu are nicio legătură cu eventualii concurenți în activitatea economică ai inculpatului Pătruț Ion.

În vederea asigurării dreptului cititorilor dvs. la o informare corectă și completă, va solicităm publicarea acestor precizări.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE