DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 17 din 11 aprilie 2012, Curtea Militară de Apel a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului Lt. col. CIACÂRU GABRIEL, fost comandant al Detașamentului de Pompieri Sinaia din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (I.S.U.) Prahova, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenție pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, în formă continuată.

Condamnarea inculpatului mr. ANDRONE EMILIAN DUMITRU, fost locțiitor al comandantului Detașamentului de Pompieri Sinaia, la pedeapsa de 2 ani închisoare în regim de detenție pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, în formă continuată.

Instanța a interzis ambilor inculpați pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Admite în parte acțiunea civilă formulată de I.S.U. Prahova și obligă pe inculpatul Ciacâru Gabriel la plata sumei de 1.633,82 lei cu titlu de despăgubiri civile. Obligă pe inculpații Ciacâru Gabriel și Androne Emilian, în solidar, să plătească părții civile suma de 231,75 lei cu titlu de despăgubiri civile.
Obligă inculpații la plata a câte 300 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari la data de 26 septembrie 2009 (comunicatul nr. 241/VIII/3 din data de 5 octombrie 2009).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.