DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 470 din 20 mai 2011, Curtea de Apel Constanţa a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului MAZIM H SALEH la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. De asemenea, instanţa a interzis inculpatului drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pe perioada executării pedepsei cu închisoarea şi a interzis exercitarea dreptului de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Obligă inculpatul la plata sumei de 4.214.020,6938 lei cu titlu de daune materiale către partea civilă ANAF prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa cu dobânda legală calculată începând cu data de 01.07.2000 şi până la data plăţii efective.
Obligă inculpatul la plata sumei 10.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa la data de 30 iunie 2008 (comunicat nr. 177/VIII/3 din data de 4 iulie 2008).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 iulie 2008
hotărâri definitive din 20 mai 2011