DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 320 din 17 martie 2011, Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut sentinţa Judecătoriei Deva care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului SIMION ION, director executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Hunedoara (D.A.D.R.), la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi fals intelectual, în forma participaţiei improprii, ambele în formă continuată.
Obligă pe inculpat la plata sumei de 599.012 lei cu titlu de despăgubiri către partea civilă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Obligă pe inculpat la plata sumei de 1100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia la data de 23 iunie 2008 (comunicat nr. 177/VIII/3 din data de 4 iulie 2008).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 iulie 2008
hotărâri definitive din 17 martie 2011