DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr.17 din 13 ianuarie 2011, Curtea de Apel Iaşi a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei MARINESCU LILIANA GINA, contabil la S.C. Euroconstruct Group S.R.L. Iaşi, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 5 ani pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni:
- două infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale,
- folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în forma participaţiei improprii,
- încălcarea din culpă, de către director sau administrator sau de persoana cu atribuţii de decizie sau de control în cadrul unui agent economic, a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă a avut ca rezultat săvârşirea uneia dintre infracţiunile împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene de către o persoană care se află în subordinea sa şi care a acţionat în numele acelui agent economic.
De asemenea, instanţa a interzis inculpatei Marinescu Liliana Gina, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, exercitarea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
Obligă inculpata la plata sumei de 53.759 euro către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei.
Obligă inculpata la 2.500 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi la data de 25 iunie 2008 (comunicat nr. 177/VIII/3 din 4 iulie 2008).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 iulie 2008