DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
21 decembrie 2010
Nr. 701/VIII/3

DREPT LA REPLICĂ

Către,
S.C. RCS & RDS S.A. – POSTUL DE TELEVIZIUNE 10 TV
- Domnului Radu MORARU, realizator emisiunea „NAŞUL”

Cu referire la afirmaţiile efectuate în cadrul emisiunii NAŞUL din seara zilei de 20 decembrie 2010, de către INGRID ALEXANDRESCU, Direcţia Naţională Anticorupţie prin intermediul Biroului de Informare şi Relaţii Publice transmite următorul drept la replică:
Afirmaţiile persoanei anterior menţionate sunt nereale şi sunt oferite de o persoană interesată în cauză. INGRID ALEXANDRESCU a făcut afirmaţii de genul „că fostul soţ FLORIN VIRGIL ALEXANDRESCU ar fi protejat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi că nu se efectuează cercetări penale împotriva sa, deoarece ar fi denunţător şi informator în dosare ale Serviciului Teritorial Piteşti şi că astfel, nu se efectuează cercetări penale corespunzătoare în dosarele care-l privesc aflate pe rolul parchetelor din judeţul Argeş”.
Toate afirmaţiile din cadrul emisiunii făcute de INGRID ALEXANDRESCU sunt nereale şi, deşi conţin elemente de culoare, nu au nici un corespondent în realitate.
ALEXANDRESCU FLORIN VIRGIL nu a fost şi nu este „denunţător” în nici unul din dosarele soluţionate sau aflate pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti în care să se fi dispus trimiterea în judecată sau arestarea preventivă a vreunei persoane.
Potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, un denunţător nu poate beneficia de nici o protecţie legală în dosarele penale în care acesta este cercetat , afară de protecţia oferită de normele legale în ce priveşte strict infracţiunile de corupţie pe care acesta le denunţă. Afirmaţiile privind protecţia de care ar beneficia ALEXANDRESCU FLORIN VIRGIL sunt nereale şi iresponsabile şi sunt de natură a afecta imaginea justiţiei.
Procurorul şef serviciu al Serviciului Teritorial Piteşti nu are competenţa să intervină în soluţionarea dosarelor altor parchete, procurorul de caz fiind independent să dispună soluţia pe care o apreciază ca fiind legală şi temeinică.
În legătură cu afirmaţiile legate de dosarul cu nr.70/P/2010 soluţionat de doamna procuror NICORINA MAGRAON din cadrul Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, soluţia a vizat strict faptele sesizate atribuite de legiuitor în competenţa D.N.A, pentru restul faptelor sesizate dosarul a fost declinat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti.
Pentru corecta informare a publicului, vă solicităm să publicaţi acest drept la replică.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE