DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 41 din 16.03.2022, definitivă prin neapelare la data de 29.03.2022, Tribunalul Galați admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Galați cu inculpata M.L. și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an și 6 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
Prin sentința penală nr. 42 din 16.03.2022, definitivă prin neapelare la data de 29.03.2022, Tribunalul Galați admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Galați cu inculpata C.S. și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata M.L. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Matca, județul Galați sau în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 Matca, județul Galați.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata C.S. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul Primăriei Tănăsoaia, județul Vrancea sau în cadrul Școlii cu clasele I-VIII Feldioara, comuna Tănăsoaia, județul Vrancea.
Dispune confiscarea specială a sumei de 500 euro de la inculpata M.L.
Dispune confiscarea specială a sumei de 1.200 euro de la inculpata C.S.
Obligă pe prima inculpată la plata sumei de 946,60 lei, iar pe cea de-a doua inculpată la plata sumei de 18.163,2 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Galați în data de 29 octombrie 2021, vezi comunicatul nr. 460/VIII/3 din data de 31 iulie 2020.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 31 iulie 2020