DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 225 din 20.12.2021, definitivă prin neapelare la data de 11.01.2022, Tribunalul Bihor admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Oradea cu inculpata COȘA VIOLETA DORINA, asistenta medicală, angajată a Casei Județene de Pensii Bihor – Serviciul de expertiză medicală a capacității de muncă și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 8 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani și 8 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat și de a exercita profesia de asistent medical, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și complicitate la luare de mită în formă continuată.
Prin sentința penală nr. 226 din 20.12.2021, definitivă prin neapelare la data de 11.01.2022, Tribunalul Bihor admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Oradea cu inculpata P.O.D. și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.
Pe parcursul termenului de supraveghere, cele două inculpate vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu pot presta această muncă.
Dispune confiscarea de la inculpata Coșa Violeta Dorina a sumei de 8.225 lei și 10 euro, reprezentând totalul sumelor primite de aceasta de la pacienți cu titlu de mită.
Obligă inculpata Coșa Violeta Dorina la plata sumei de 2.300 lei, iar pe cea de-a doua inculpată la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Oradea în datele de 21 octombrie 2021 și 10 noiembrie 2021, vezi comunicatul nr. 1012/VIII/3 din data de 02 decembrie 2021.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 02 decembrie 2021