increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 197 din 17.11.2021, definitivă prin neapelare la data de 07.12.2021, Tribunalul Bihor admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Oradea cu inculpatul O.N. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani și 7 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 7 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani și 7 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

Prin sentința penală nr. 196 din 17.11.2021, definitivă prin neapelare la data de 08.12.2021, Tribunalul Bihor admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Oradea cu inculpata V.R. și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani și 6 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită și dare de mită.

Prin sentința penală nr. 218 din 09.12.2021, definitivă prin neapelare la data de 28.12.2021, Tribunalul Bihor admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Oradea cu inculpata C.E. și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de 2 ani și 3 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 3 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani și 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată.

Pe parcursul termenului de supraveghere, cei trei inculpați vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, primul și ultimul în cadrul Primăriei municipiului Salonta sau Primăriei comunei Avram Iancu, iar al doilea în cadrul Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” Oradea sau în cadrul Mânăstirii Sfintei Cruci din municipiul Oradea.
Obligă pe cei trei inculpați la plata sumei de 600 lei, 300 lei, respectiv 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Oradea în perioada 23 septembrie – 11 octombrie 2021, vezi comunicatul nr. 1012/VIII/3 din data de 02 decembrie 2021.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 02 decembrie 2021