DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 936/A din 08.09.2021, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului IORDACHE NELU, administrator al SC ROMSTRADE SRL, la o pedeapsă de 11 ani și 9 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a fi administrator al unei persoane juridice, pentru săvârșirea infracțiunilor de schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, cu consecințe deosebit de grave, delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, toate în formă continuată.
Confiscă de la inculpatul Iordache Nelu suma de 14.126.070,5 lei, rămasă în urma comiterii infracțiunii de delapidare.
Obligă inculpatul Iordache Nelu să plătească părții civile, S.C. „Elevolution Engenharia” S.A. (fostă S.C. „Monteadriano-Engenharia e Construcao” S.A.), suma de 5.512.611,65 lei, cu titlu de daune materiale.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă formulată de partea civilă Banca Comercială Română S.A.
Dispune desființarea, în totalitate, a înscrisurilor falsificate.
Obligă pe inculpatul Iordache Nelu, la plata sumei de 215.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 24 aprilie 2013, vezi comunicatul nr. 383/VIII/3 din data de 29 aprilie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 29 aprilie 2013