DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 943/A din 14.09.2021, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpata GEORGESCU LAURA - CORINA, la data faptelor președinte al Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A), la o pedeapsă de 4 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu (2 infracțiuni, din care una în formă continuată) și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
2. Condamnă pe inculpatul ȘTEFAN GHEORGHE, la data faptei primar al municipiului Piatra Neamț, persoană ce controlează postul de televiziune GIGA TV, la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la infracțiunea de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid.
3. Condamnă pe inculpatul HREBENCIUC VIOREL, la data faptei deputat, membru în Comitetul Executiv Național al unui partid, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid.
4. Condamnă pe inculpata IORGA NARCISA - CLEMENTINA, la data faptei membru al Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A.), la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la infracțiunea de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid.
În cazul inculpatului Hrebenciuc Viorel, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Iorga Narcisa - Clementina, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 2 sau Administrației Domeniului Public Sector 6.
Obligă pe inculpata Georgescu Laura – Corina, la plata către partea civilă S.C. Antena 3 S.A., a sumei de 20.000 lei cu titlu de despăgubiri civile.
Obligă pe inculpata Georgescu Laura – Corina, la plata către partea civilă S.C. Nașul, Prieteni de Pretutindeni și Asociații S.A., a sumei de 10.000 lei cu titlu de despăgubiri civile.
Dispune desființarea înscrisurilor întocmite în fals.
Obligă pe inculpata Georgescu Laura – Corina la plata sumei de 26.000 lei, pe inculpații Ștefan Gheorghe și Iorga Narcisa – Clementina la plata sumei de 16.000 lei fiecare și pe inculpatul Hrebenciuc Viorel la plata sumei de 11.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 02 iulie 2015, vezi comunicatul nr. 1208/VIII/3 din data de 03 iulie 2015.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 iulie 2015