DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 712 din 25.08.2021, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul SULIMAN GIUNIET la o pedeapsă de 7 ani, 11 luni și 20 zile închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a două infracțiuni de șantaj în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul ȚÎRDEA FLORIN-GHEORGHE la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere în formă continuată.
În cazul inculpatului Țîrdea Florin-Gheorghe, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Față de inculpatul IAȘAR BECHIR instanța a dispus disjungerea cauzei și rejudecarea cauzei într-un nou dosar la Tribunalul Constanța.
Obligă inculpatul Țîrdea Florin-Gheorghe la plata sumei de 30.000 euro echivalent în lei la data plății cu titlu de despăgubiri civile către partea civilă A.L. reprezentând contravaloarea autoturismului incendiat marca Volkswagen Beatle și la plata sumei de 1.000 lei reprezentând contravaloarea gardului distrus ca urmare a incendierii autoturismului marca Volkswagen Beatle.
Obligă inculpatul Țîrdea Florin-Gheorghe la plata sumei de 106.000 euro echivalent în lei la data plății cu titlu de despăgubiri civile către partea civilă SC M.A.B.I. SRL, reprezentând contravaloarea autoturismului incendiat marca Mercedes Benz S400 (coupe).
Dispune confiscarea în vederea distrugerii a bunurilor găsite la data de 25.04.2018 în autoturismul unuia dintre inculpați (mai multe zaruri măsluite).
Obligă pe fiecare dintre inculpații Țîrdea Florin-Gheorghe și Suliman Giuniet la plata sumei de câte 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța la data de 20 aprilie 2018, vezi comunicatul nr. 338/VIII/3 din data de 24 aprilie 2018.



Actualizare (09.03.2022):

Prin sentința penală nr. 547 din 20.12.2021, definitivă prin neapelare la data de 21.01.2022, Tribunalul Constanța a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului IAȘAR BECHIR pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, ca urmare a împăcării părților.
Constată stinsă acțiunea civilă formulată de persoana vătămată S.S.
Obligă pe inculpatul Iașar Bechir la plata sumei de 1.500 lei, iar pe persoana vătămată S.S. la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 24 aprilie 2018