increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1046 din 25.11.2020, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata UZUN VIRGINIA, la data faptelor director executiv în cadrul Serviciului Public de Impozite și Taxe Locale (S.P.I.T.) al municipiului Constanța, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa o funcție publică, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul CORONEA BOGDAN-ANDREI, la data faptelor președinte al unei asociației, la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa o funcție publică, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
Dispune achitarea inculpaților RAȘID GHIULENDAN și TRENTEA TATU CARMEN AURELIA, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu există ori nu sunt prevăzute de legea penală.
Pe parcursul termenului de supraveghere inculpații Uzun Virginia și Coronea Bogdan-Andrei vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, ambii în cadrul Direcției de Gospodărire Comunală a Primăriei Constanța sau în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.
Dispune desființarea unui număr de 30 de certificate de participare la sesiunile de formare profesională (workshop) emise pentru un număr de 12 persoane din perioada 02-05.11.2017 și pentru un număr de 18 persoane în data de 19.12.2017 .
Obligă pe inculpații Uzun Virginia și Coronea Bogdan-Andrei la plata sumei de 3.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța la data de 03 iulie 2018, vezi comunicatul nr. 552/VIII/3 din data de 04 iulie 2018.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 iulie 2018