DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 881 din 26.10.2020, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea inculpatului POTELEANU DRAGOȘ, la data faptelor director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (C.J.A.S.) Constanța, la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a exercita funcția de președinte – director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită în formă continuată.
Confiscă de la inculpatul Poteleanu Dragoș suma de 25.000 euro primită de inculpat de la D.E. și A.L. și suma de 3.500 lei.
Obligă inculpatul la plata sumei de 20.000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 25 noiembrie 2015, vezi comunicatul nr. 1874/VIII/3 din data de 27 noiembrie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 27 noiembrie 2015