DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 3 noiembrie 2020
Nr. 748/VIII/3

COMUNICAT


În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 504/VIII/3 din data de 31 august 2020, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei
MOROIANU ALINA-GEORGIANA, la data faptelor subcomisar de poliție în cadrul D.G.P.M.B. - Poliția Sector 6 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- șantaj,
- participație improprie la acces ilegal la un sistem informatic (două fapte).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul lunii octombrie 2019, inculpata Moroianu Alina-Georgiana, în calitate de ofițer de poliție în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sector 6, ar fi constrâns un medic estetician de la o clinică privată, sub amenințarea deschiderii unui presupus dosar penal pentru evaziune fiscală, să-i dea suma de 15.000 de euro, atât pentru ea cât și pentru o altă persoană.
Inculpata Moroianu Alina-Georgiana i-ar fi cerut medicului estetician suma respectivă pentru o fostă pacientă nemulțumită de intervenția chirurgicală efectuată de acesta, amenințându-l totodată cu depunerea unei plângeri pentru malpraxis și cu exercitarea unor acte de violență de către pacientă și prietenul acesteia.
Ulterior, inculpata Moroianu Alina-Georgiana ar fi primit direct de la medicul estetician suma de 15.000 de euro din care și-ar fi păstrat suma de 5.000 de euro, restul fiind dat pacientei nemulțumite.

În același context, inculpata Moroianu Alina Georgeta ar fi determinat doi colegi de serviciu să acceseze, fără drept, mai multe baze de date ale M.A.I. (evidență a persoanei, cazier judiciar), pentru a obține date referitoare la mai multe persoane: pacienta nemulțumită, prietenul acesteia, un doctor estetician de la o clinică privată.
În cauză, s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurător asupra unor sume de bani ridicate de la inculpata Moroianu Alina-Georgiana.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii și preventive dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 26 mai 2023